Naaidooz

Naaidooz

zondag 3 februari 2013

DEAR JANE

Aanstaande dinsdag is er weer de Dear Jane Bee bij Cora's Cottage in Schiedam. September 2011 ben ik begonnen met de Dear Jane samen met een groepje quiltsters en iedere maand komen we bij elkaar om de resultaten te bekijken en om elkaar weer moed in te spreken. Inmiddels heb ik 64 blokken gemaakt.
Ik moet zeggen dat ik dit keer echt moed moest verzamelen om er weer aan verder te gaan.
Hoe vaak ik niet heb gezegd tegen mezelf: niet zeuren, doorgaan, anders blijft het liggen.
Ik maak de quilt op de Log Cabin manier. Ik ben in het midden begonnen en maak er iedere keer een strook aan. Mijn streven is om iedere maand een strook te maken...... Dit keer heb ik de bovenste strook gemaakt. Hij bestaat uit 8 blokken nr. C3 t/m C10. Ik gebruik alleen maar groene lapjes en hoop ze maar één keer te gebruiken. Als achtergrond en achterkant gebruik ik ongebleekt katoen. Ook is het een herinneringsquilt: Ik heb stofjes gebruikt van mijn oma, zus, vader, moeder en zoon en van de wieg waarin ik en mijn zus en broers vroeger in  hebben gelegen.
Ik doe het ook op de quilt-as-you-go manier, dus niet eerst de top en dan pas quilten etc., maar ieder blok gelijk helemaal af maken en aan de andere blokken vastmaken. Als hij dus klaar is dan is ie ook echt klaar. Ik twijfel nog of ik de rand er omheen ook zal maken. Dat overzie ik denk ik niet.
 
 
                                                                              
 
                                     


 

 
 

 
Nu 'mag' ik van mezelf weer wat anders gaan doen. Zal ik mijn mandjesquilt verder gaan quilten of zal ik met wat nieuws beginnen. Ik ga eens even lekker verzinnen.
Nog een fijne dag!!

4 opmerkingen:

 1. Oh, wat ziet dat er al mooi uit en leuk dat je er allerlei eigen stofjes in verwerkt.Zo word het echt helemaal van jezelf.
  tot morgen !
  Groetjes Patricia

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie blokjes heb je gemaakt en al zo veel ik ben bij 9 blijven steken hihi!
  Dus ik bewonder jouw baby Jane!
  groetjes van Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. prachtige kleuren heb je gebruikt!!!
  Flink van je, aan zo'n groot werk beginnen.....zul je mij nooit zien doen hoor, geen geduld voor ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi hoor Fenke. Maak zoiets eens voor mij? Voor over mijn bed?

  BeantwoordenVerwijderen